Eticheta: Pret certificat energetic

 

Din 2012 până în prezent, tarifele certificatelor energetice, pentru aproape toate tipurile de imobile, au scăzut cu 50%, potrivit raportului emis de Like Consulting, pentru perioada 2012-2015.

            Astfel, dacă un certificat energetic pentru o garsonieră costa, în 2012, 300 de lei, la ora actuală auditorii energetici percep un onorariu de doar 150 de lei. Și pentru apartamentele cu două camere, tarifele au scăzut considerabil, de la 400 de lei la 180 de lei. Cele mai mari scăderi s-au înregistrat la case și clădiri. Dacă certificatul energetic pentru o casă costa 5 lei/mp, în 2012, auditorii energetici au trebuit să se adapteze la puterea de cumpărare a pieței și la concurența din ce în ce mai mare de la an la an, iar în 2015, tariful unui certificat a scăzut sub 2 lei/mp. De asemenea, și certificatele energetice pentru clădiri costă mult mai puțin în prezent, puțin peste 1 leu/mp, față de 4,5 lei/mp, cât costa în 2012.

Citeste mai departe

PROGRAMUL DE REABILITARE TERMICA A BLOCURILOR DE LOCUINTEProgramul este reglementat de OUG nr.18/2009, cu completările ulterioare.

CUI SE ADRESEAZA PROGRAMUL NATIONAL DE REABILITARE TERMICA?
Asociatiilor de proprietari care doresc sa creasca performanta energetica a blocurilor de locuinte care au fost construite pe baza unui proiect elaborat in perioada 1950-1990, indiferent de sistemul de incalzire al acestora.

CE PRESUPUNE REABILITAREA TERMICA?

  • izolarea termica a peretilor exteriori ai blocului;
  • inlocuirea ferestrelor intregului bloc si a usilor exterioare existente cu unele superioare calitativ, care vor izola mai bine fiecare incapere;
  • termo-hidroizolarea acoperisurilor sau a terasei/termoizolarea planseului de peste ultimul nivel, in cazul existentei sarpantei;
  • izolarea termica a planseului peste subsol, in cazul in care prin proiectarea blocului sunt prevazute apartamente la parter;
  • demontarea instalatiilor si echipamentelor aflate pe fatadele si terasa blocului de locuinte precum si remontarea acestora dupa efectuarea lucrarilor de izolare termica,
  • lucrari de refacere a finisajelor anvelopei.

Citeste mai departe

Doar la Like Consulting beneficiezi de 20% DISCOUNT din pretul Certificatului Energetic daca comanzi in Weekend.

Nu uita REDUCERILE sunt valabile atat sambata cat si duminica pentru comenzi transmise atat telefonic cat si online, pe www.likeconsulting.ro.

Reducerea se aplica asupra valorii finale a comenzii.

Oferta este valabila incepand de astazi 31 ianuarie 2015 pana in data de 1 martie 2015 inclusiv!

Pretul certificatului energetic il puteti afla din lista de preturi a serviciilor companiei noastre la adresa https://likeconsulting.ro/certificat-energetic/ .

Va asteptam,

www.likeconsulting.ro

 

Când doriţi să vindeţi, cumpăraţi, închiriaţi sau chiar recepţionaţi o locuinţă, precum şi să consolidaţi sau să reparaţi o construcţie deja existentă, vă trebuie pe lângă documentele deja cunoscute şi certificatul energetic. Acest act este eliberat de un auditor autorizat, denumit Auditor Energetic pentru clădiri. Foarte important de precizat este faptul că un auditor energetic pentru clădiri poate elabora un certificat energetic oriunde pe teritoriul României şi nu doar în raza căreia este domiciliat. Elaborarea acestui act se execută în baza unui dosar ce cuprinde o serie de calcule şi acte necesare. Pe lângă certificatul energetic auditorul energetic va prezenta şi un set de măsuri necesare pentru a îmbunătăţii calitatea energetică a clădirii.

Citeste mai departe