Detalii inspecție tehnică imobiliară

 

Misiunea noastra este de a asigura o evaluare corecta a calitatii constructiei prin implementarea unui standard de excelenta in constructii, oferind o imagine precisa si concisa, intr-o atmosfera care sa favorizeze echidistanta si impartialitate.

In ce va consta evaluare tehnica a cladirii facuta de catre specialistii Like Consulting:

Aceasta inspectie tehnica nu este o EXPERTIZA TEHNICA realizata de catre un expert tehnic MLPAT. Sunt lucruri total diferite. Inspectia realizata de Like Consulting este facuta de catre specialisti in constructii civile dar si diriginti de santier cu o vasta experienta in executia de cladiri.

Aceasta inspectie tehnica se efectuează atat pentru un cumpărător interesat sa cunoasca mai multe aspect tehnice despre locuinta pe care urmeaza sa o cumpere cat si pentru vânzător care doreste sa puna in valuare proprietatea imobiliara pe care urmeaza sa o vanda.

Pentru mai multe informaţii, citiţi articolul despre Inspectie Tehnica Imobiliara.

Cateva riscuri care poti fi evitate sau reparate in urma unei inspectii tehnice imobiliare:

IMPORTANT

O inspecție tehnica se referă numai la acele componente și Condiții care sunt vizibile, și accesibile la timpul inspecției. Deși pot exista alte părți componente sau sisteme actuale de inspectat, vor fi inspectate numai acele elemente remarcate în mod special ca fiind de inspectat. Inspectorul NU este obligat să repare echipamente identificate ca nefunctionale. Inspectorul  NU obligat să escaladeze peste anumite obstacole, să mute mobilier sau obiectele depozitate. Inspecția nu implică riscuri ale structurii sau ale componentelor sale. Totodată unele probleme de siguranță pot fi prezentate în acest raport. Acest control NU este o inspecție de siguranță, iar inspectorul nu este obligat să identifice toate pericolele potențiale.

În acest raport, inspectorul trebuie să indice, prin verificarea casuțelor corespunzătoare de pe formularul tehnic de inspectie, dacă fiecare element a fost inspectat sau nu, este prezent sau nu dar și să explice constatările din secțiunea corespunzătoare formularului de raport. Deficiențele generale includ inoperabilitatea, materialelor periculoase, pătrunderea apei, daune, deteriorarea, componente lipsă, și instalarea necorespunzătoare. Comentariile pot fi furnizate de inspector atunci când un element este considerat deficitar. Inspectorul nu este obligat să acorde prioritate sau sa sublinieze importanța deficienta față de altul.

Această inspecție nu poate dezvălui toate deficiențele. O inspecție de proprietate imobiliară ajută la reducerea unor de riscuri implicate în achiziționarea unei case, dar nu poate elimina aceste riscuri, și nici nu poate anticipa evenimente viitoare sau modificări în performanțele schimbărilor de utilizare. Dacă se recomandă să se obțină mai multe informații despre această proprietate, inclusiv prezentările de informații ale vânzătorului, rapoarte de inspecție anterioare, rapoarte tehnice, de construcție / autorizatii de demolare, si rapoarte efectuate de către companiile specializate, creditori, asiguratori, sau evaluatori. Se va identifica, de asemenea, daca anumite reparații, renovări, completări, sau alte astfel de activități au avut loc pe această proprietate. Nu este responsabilitatea inspectorului de a confirma dacă informațiile obținute de la aceste surse sunt complete sau precise sau dacă această inspecție este în concordanță cu opiniile exprimate în rapoartele anterioare sau viitoare.

PUNCTELE IDENTIFICATE ÎN RAPORT NU OBLIGĂ NICIO PARTE LA A FACE REPARAȚII SAU LA A LUA ALTE MĂSURI, NICI CUMPĂRĂTORUL UN TREBUIE SA SOLICITE CA VÂNZĂTORUL SA IA NICI O MĂSURĂ.

Când este un raport care a identificat anumite deficiente, este responsabilitatea clientului de a obține evaluări suplimentare și / sau estimări privind costurile de reparatie de la profesioniști calificati.

Evaluările făcute de specialiști pot conduce la descoperirea de deficiențe suplimentare, care pot implica costuri de reparații suplimentare. Imposibilitatea de a remedia deficiențele constatate în acest raport ar putea conduce la deteriorarea în continuare a structurii sau a sistemelor și se adauge costurile suplimentare la reparațiile originale. Inspectorul nu este obligat să furnizeze servicii de follow-up pentru a verifica dacă reparațiile corespunzătoare au fost făcute.

Elementele inspectate ale proprietatii se pot schimba odată cu trecerea timpului sau a duratei de utilizare. De exemplu, dispozitive electrice sau cele sanitare se pot strica în orice moment, garniturile sanitare, izolațiile se pot fisura dacă un sunt utilizate des, scurgeri în acoperiș pot aparea oricând indiferent de starea aparentă a acoperișului, sau performanța structurii și a sistemelor se poate schimba din cauza utilizării in timp sau a efectelor vremii, etc. Unele modificări sau reparații aduse structurii după inspecție poate conduce la invalidarea sau neconcordanța informațiilor din prezentul document. Acest raport este realizat în beneficiul specific al clientului și se bazează pe observații la momentul inspecției.

 

Decizia de a corecta un pericol sau orice deficiență identificată într-un raport de inspecție este lăsată la latitudinea părților din contractul de vânzare cumpărare a locuinței.