Pretul certificatului energetic

Certificatul energetic iti poate creste valoarea locuinteiCertificatul de performanta energetica se elaboreaza la solicitarea detinatorului titlului de proprietate asupra unei locuinte.

 

Cand doriti sa vindeti, cumparati, inchiriati sau chiar receptionati o locuinta, precum si sa consolidati sau sa reparati o constructie deja existenta, va trebuie pe langa documentele deja cunoscute si certificatul energetic. Acest act este eliberat de un auditor autorizat, denumit Auditor Energetic pentru cladiri. Foarte important de precizat este faptul ca un auditor energetic pentru cladiri poate elabora un certificat energetic oriunde pe teritoriul Romaniei si nu doar in raza careia este domiciliat. Elaborarea acestui act se executa in baza unui dosar ce cuprinde o serie de calcule si acte necesare. Pe langa certificatul energetic, auditorul energetic va prezenta si un set de masuri necesare pentru a imbunatatii calitatea energetica a cladirii.

Pretul certificatului energetic se stabileste de fiecare Auditor Energetic in parte, in functie de suprafata, de tipul locuintei sau de localitatea unde se afla aceasta.

 

Cateva tarife orientative practicate de Like Consulting pentru elaborarea certificatului de performanta energetica (preturi pentru un certificat energetic in Bucuresti):

Pentru un calcul mult mai precis si actualizat puteti folosi acest calculator al pretului certificatului energetic. Acesta va calcula tariful exact in functie de tipul locuintei, suprafata acesteia si localitatea in care se afla cladirea.

 

Documente necesare pentru obtinerea certificatului energetic

La inspectia cladirii sunt necesare urmatoarele acte:

Pentru apartamente

Pentru case si cladiri

 

Cat timp este valabil un certificat energetic?

Valabilitatea certificatului de performanta energetica este de 10 ani incepand cu data eliberarii, facand exceptie de la aceasta prevedere cladirile la care se intervine prin lucrari de renovare, care modifica rezistentele termice ale acesteia.

Cat timp dureaza elaborarea unui certificat energetic?

Like Consulting elaboreaza atat audite energetice cat si certificatele energetice pentru garsoniere, apartamente precum si case in maxim 24 de ore si in maxim 72 de ore pentru alte tipuri de cladiri (certificate energetice la spitale, hale, banci, farmacii, benzinarii) din momentul inspectiei tehnice a auditorului energetic. Elaboram certificate de perfomanta energetica atat in Bucuresti, cat si in Ploiesti, Pitesti, si alte localitati de pe intregul teritoriu al Romaniei.